ProAV Expo logo

Zaxcom microsender til 48V mikrofoner
og fuld integration af hele optagesystemet

 

Zaxcom integrerer alle funktioner

Zaxcom logo

Zaxcom har lige siden midten af 90'erne, hvor de introducerede verdens første transportable multispors harddisk optager Deva, været førende indenfor digitalisering af de forskellige funktioner i location audio udstyr.
De var først med digital film-lyd mikser, de var først med rigtig digitale trådløse links, og frem for alt var de først med integration alle de mange funktioner. For eksempel giver deres trådløse ZaxNet ikke alene mulighed for at overføre tidskode og returlyd, det indeholder også styring af de trådløse sendere, så man direkte fra mikseren kan regulere gainen i forforstærkeren ude i selve senderen. Og sendernes indbyggede backup optager (naturligvis med kvalitetslyd, der kan bruges i produktionen) låser automatisk op til tidskoden fra multisporsoptageren, såsnart de tændes.

 

Zaxcom ZMT-4: microsender på 62g

med forsyning af alt fra clips til 48V mikrofoner

Zaxcom Digital Wireless logo

 

Zaxcom ZMT-4 transmitter

Zaxcom ZMT-4 microsender med Phantom power

ZMT-4 er den nyeste sender, der som noget nyt kan forsyne alle typer mikrofoner - fra 3.3V klips over 5V, 12V, 24V og det, som alle har ventet på: nok til "rigtige" 48V Phantom boom mikrofoner.

Og på grund af sin ekstremt lille størrelse og vægt kan den uden problemer monteres ude i spidsen af en boom.

Lyden er naturligvis i top - uden den mindste form for expander eller anden "trådløs" lyd.

Og den har ligesom resten af Zaxcom's Digital Wireless serie NeverClip, indbygget optager til SD kort, tidskode generator og fjernbetjening af alle de væsentlig funktioner som gain, frekvens, standby osv. direkte fra f.eks. Zaxcom's Nova, Nomad og Deva mixer/optagere.

ZMT-3X har to MicroDot stik og kan dermed anvendes som stereo sender med to mikrofoner, hvor det er nødvendigt - f.eks. til stereo ambience, komplekse mikrofonplaceringer i tøj og paryk osv.
Og alle Zaxcom Digital Wireless modtagere er naturligvis forberedt for at modtage stereo signaler, så der skal ikke anvendes specielle enheder til det.

 

Nye Digital Wireless moduler

til stand alone eller indbygning i mixer/recorder

Zaxcom Nova mixer/recorder

Zaxcom RX-4 med MRX modtager modul

Zaxcom MRX receiver moduler fås til modtagelse af enten 2 eller 4 mono/stereo sendere i hvert modul..
De kan anvendes i Zaxcom's transportable Nova mixer/recorder eller i egen ramme, fra den helt lille RX-4 til ét modul eller RX-12 med op til seks moduler, altså 24 frekvenser hver med mono eller stereo lyd..

Monteres de i Nova eller Nomad (med RX12) er der integreret tidskode og returlyd nedværk, fuld remote betjening af gain osv., automastisk scanning og indstilling af frekvenser på både sendere og modtagere osv. osv. - alt sammen i én kompakt enhed med ét strømstik og ingen brug for mellemkabler eller andet.

 

Nova mixer/recorder med fuld integration

Zaxcom Nova mixer/recorder

Zaxcom Nomad mixer/optager med modtager fra 8 sendere indbygget

Zaxcom Nova er en ekstremt kompakt mixer/recorder. Den har 12 spor at optage på, der frit kan anvendes som rå/direct spor eller til mix-busser.
Der er 4 højkvalitets mikrofon indgange via XLR stik, 2 balancerede analog linieindgange og 2 AES (4 kanaler) indgange, der naturligvis kan anvendes til AES42 digital mikrofoner.

Nova har 6 mix/udgangsbusser, der kan anvendes analog eller digitalt.
Og den har naturligvis ZaxNet til distribution af tidskode og direkte styring af Zaxcom trådløse sendere, så man regulerer forforstærkeren helt ude i senderen in stedet for bare at skrue op og ned for indgangen på mikseren. Og spor-navnene på optageren overføres naturligvis også til backup optageren i senderen, så alt passer sammen, hvis det senere skal bruges i post'en. Eller hvis man ønsker det omvendt, kan senderens navn automatisk overføres til optagerens spor-metadata, når en modtager routes til et ISO-spor.
Der er fem drejefadere, der er organiseret i 4 lag, så man hurtigt kan skifte mellem f.eks. sendernes preamp, mikserens input gain, miksbus send osv.
Indbyggede Digital Wireless modtagere. Men det helt nye er, at den kan have en eller to MRX modtagermoduler i sig - der begge kan håndtere fire kanaler, altså i alt otte sendere. Der oven i købet hver især kan være mono eller stereo!
Så 12 spors optager, tidskode og returlyd nedværk, digitale trådløse modtagere for op til fire kanaler mono eller stereo med fuld remote betjening, automastisk scanning og indstilling af frekvenser på både sendere og modtagere osv. osv. - alt sammen i én kompakt enhed med ét strømstik og ingen brug for mellemkabler eller andet.

 

 

Se Zaxcom hos Interstage på ProAV Expo stand 22

Oktober 2021