ProAV Expo logo

Microtech Gefell
mikrofoner i allerhøjeste kvalitet

 

Producent af de bedste mikrofoner siden 1928

Cedar logo

Microtech Gefell er den ægte vare - grundlagt i 1928 som Georg Neumann & Co. og producent af de allerstørste ikoner indenfor mikrofoner som Neumann CMV-serien, U47, U48 og M49.
Firmaets historie er utrolig: For der kom som bekendt en krig, en mur og et kommunistisk DDR, og alting blev forandret.
Men så blev muren væltet, og Microtech Gefell (der idag stadig har hjemme på "Georg Neumann Platz" i byen Gefell og ejes af familierne til to af de tre grundlæggere), kunne igen markere sig som producent af de ypperste mikrofoner i verden.
Og de fremstiller stadig den legendariske M7 kapsel på nøjagtig samme måde, som da den var grundstenen i de legendariske mikrofoner. For selvom andre producenter hævder at lave "M7" kapsler så er det kun Microtech, der gør det med PVC, medens kopierne er fremstillet af PE (poly-ethylen), der slet ikke giver den samme lyd.
Men de har også cementeret deres position med nye modeller, heriblandt den fantastiske M930, der er standarden i mange af de europæiske broadcasteres speakstudier, heribland DR og SR.

På ProAV Expo viser vi et bredt udvalg af deres mikrofoner.

 

 

 

M 930 - den lille stor-membran mikrofon
med den kæmpe og klare lyd

M 930 er ikke bare valgt som standard speak mikrofon af de store broadcastere i Europa (inklusiv DR), den er også utrolig populær i musikstudierne. Uanset, om det er til solo vokal, kor, blæsere, stereo overhead til trommer eller næsten alt andet, så går den sin sejrsgang.

Og det er ikke uden grund, for den lille mikrofon har en så fantastisk stor lyd. Helt fast og præcis bund og ubeskrivelig veldefineret og klart præsensområde uden på nogen måde at lyde anstrengt - ikke engang ved kraftige blæsere, hvor mange andre konkurrenter kan begynde at "ringe" svagt.
Og til speak har den oven i købet den store fordel, at den er så kompakt, og at popfilteret kan sættes direkte på mikrofonen, så det altid sidder korrekt og nemt flytter med rundt, når holderen/stativet ændres. Og den yderst kompakte størrelse gør, at den ikke er i vejen for udsynet til andre personer i studiet, til ens manuskript eller skærm osv. Kort og godt: den perfekte mikrofon!

 

Vintage mikrofon, der er ægte

Microtech CMV563-7S

Der er mange vintage mikrofoner på markedet, og mange af den rigtig gode. Men meget få er "the real deal".

Microtech CMV563 med M7S kapsel er lige præcis det. Fremstillet på af det samme firma, på den samme måde, som den oprindelige enhed, kaldet "flaskemikrofonen", som blev verdensberømt for sin fantastiske lyd med den legendariske M7 kapsel.
Gitteteret laves oven i købet i hånden på den gamle sneglepresse, som har lavet de oprindelige helt tilbage fra 30'erne.
Og lyden er helt i særklasse. Ikke blære-lyd som mange nye vintage mikrofoner, men totalt underspillet overlegenhed, der bare bliver mere og mere overbevisende, jo længere man arbejder med den. Uanset, om det er til vokal eller akustiske instrumenter, så er det mikrofonen i den absolutte topklasse - og så oven i købet en helt fantastisk historie med i købet.

 

"Målemikrofoner" til musikoptagelser

Microtech MD 300

Microtech har også mikrofoner, der oprindeligt blev udviklet til målebranchen, men som af mange bliver brugt til musikoptagelser - specielt klassisk og krævende akustisk musik.
Medens andre laver denne type kapsler af stål, så er Microtech's af nickel, der udover at kunne fremstilles helt ned til 0,4 micron tykke (eller rettere: tynde) også har mange andre fordele.
M221 mikrofonen leveres med to forskellige diffusors for tilpasning til forskellige brugersituationer, og kan også fås i matchede stereo sæt.

 

Dynamisk broadcast speak mikrofon
med mere hul igennem end de amerikanske

Microtech MD 300

Men for dem, der foretrækker dynamiske speak mikrofoner frem for kondensator, har Microtech også en super enhed. MD300 er en direkte konkurrent til de amerikanske klassikere, men med en god del mere liv i lyden. Igen uden på nogen måde at være forceret, men bare lang mere klarhed og dynamik, som giver bedre mulighed for at arbejde med broadcast processoren bagefter, uden at lyden pludselig bliver død og hul.

MD 300 har intern elastisk kapselophæng for at reducere støj fra håndtering og stativ/bord, men kan også leveres med et eksternt elastisk ophæng og integreret popfilterholder, hvis det skulle være nødvendigt. Mikrofonens frekvenskurve er optimerer for stor klarhed og taleforståelighed, men stadig med en fast og fyldig bund.
Kom og se hele Microtech Gefell sortimentet på IBC eller kontakt os for mere information herhjemme.

 

 

Microtech Gefell kondensator mikrofoner

 

Microtech Gefell rør mikrofoner

 

Microtech Gefell tilbehør

 

Beskrivelse af Microtech Gefell's kapsler (ekstern, engelsk)

 

 

Se Microtech Gefell hos Interstage på ProAV Expo stand 22

Oktober 2021