ProAV Expo logo

Overlegen lyd-rens til
live, broadcast, post og overvågning

 

Cedar Audio - den ultimative lydrens

 

Siden Cedar Audio startede som et forskningsprojekt ved Cambrige University i England, har de været banebrydende indenfor lydrens.
Deres produkter er da også den reference, som alle andre indenfor området bliver målt op mod.

 

Cedar DNS hardware enheder til live lyd
- fuldautomatisk og uden delay

Cedar DNS logo

 

Cedar DNS-2

 

Cedar DNS-8D front

Cedar DNS-8D bagside

 

Dante logo

 

Cedar Dialogue Noise Suppressor hardware enheder er real time lyd til rensning af den menneskelige stemme.

Intet andet produkt fjerner så meget støj uden at ødelægge den menneskelige stemme. Så uanset, om det er forstyrrende støj fra vind og vejr, trafik, lamper, knirkende gulve, ventilatorer, lysnet-brum, publikum, for meget reflektion i rummet/dekorationen eller overhør mellem mikrofoner tæt på hinanden, så er Cedar DNS løsningen.
Der er ikke brug for at tage "lydaftryk", ingen eksterne måle/reference mikrofoner, og ingen møjsommelig indstilling.
Med auto-LEARN funktionen analyserer enheden hele tiden signalet, der kommer ind, og optimerer algoritmen dynamisk for at fjerne den uønskede støj effektivt uden at ændre på stemmen i fronten. Man kan selv justere, hvor meget støj, den skal fjerne - for hvis reporteren står på en markedsplads, skal det jo ikke lyde som et lyddødt rum, eller man kan bare bede den give fuld rens.
DNS-2 er en kompakt 2-kanals enhed med både mikrofon, linie og digital tilslutning, og er dermed lige velegnet til små PA- og installations-opgaver som broadcast reportage.
Og anvender man kun én indgang (f.eks. en reportagemikrofon), kan man føde den ene udgang med original lyd og den anden med renset lyd, så uanset om man sender live hjem til stationen eller optager på kamera, så har man efterfølgende valget mellem original og processeret lyd.

DNS-8D er en 8-kanals 19" rack enhed. Enheden med har både AES/EBU digital ind/udgange (via D-sub multistik) og Dante netværksforbindelse, naturligvis med understøttelse af Dante's redundans.

Ideelt både til større installationer, hvor forskellige studier kan anvende de enkelte kanaler, eller til sammenkobling med digitale mixerpulte, hvor de 8 kanaler kan kobles direkte til insert punkterne i pulten.

Den har naturligvis både den fantastisk automatiske funktion, men også med udvidet manuel styring af parametrene, ligesom styring og overvågning kan ske fra tablet i salen.
DNS-8 har både lysnet tilslutning og indgang for ekstern 12V DC for redundans eller opkobling i biler og OB vogne.
Kort og godt den perfekte enhed til både broadcast og live sound.

  Og masser af software muligheder, både
plug-in og stand alone

Cedar Studio plug-in suite

Cedar Studio er en suite af AAX, VST2, VST3 og AU plug-ins (samt en standalone version af Retouch modulet) til Windows 7 og frem samt OS X 10.9 og nyere.

Cedar Studio 8 består af en række avancerede processor/moduler, der hver for sig er uovertrufne på sit felt.
Studio DNS er den mest berømte, og består af både DNS-One og DNS-Two.

Studio Restore pakken, der består af 8 forskellige moduler, herunder Declick, Decrackle, Dethump, Debuzz, Declip, Auto Dehissing og en Adaptive Limiter.
Retouch er den ultimative tryllestav til lyd og efterlignet af mange andre producenter - men aldrig overgået.
Kom og se alle modulerne på IBC eller kontakt os få eventuelt en Cedar Studio til test.

 

Mange revolutionerende nyheder indenfor
overvågning og efterforskning

 

Cedar Trinity logo

 

Shhh

Cedar Audio er også førende indenfor rensning af lyd i forbindelse med overvågning og efterforskning. Deres Trinity system er designet til anvendelse af "ikke-lyd-interesserede og ikke-lyd-trænede" personer, der nemt skal kunne rense lyd fra forskellige kilder - live såvel som allerede optagede filer.

Cedar har også en version af deres Trinity lydrens som plug-in til alle de samme formater som Cedar Studio. Så uanset, om man kører ProTools, Avid, Premiere Pro, Audition, Cubase, Nuendo, Logic Pro m.fl.

I den nye Trinity 5 er der også introduceret flere revolutionerende funktioner, bl.a. automatisk lokalisering af stemmer i lange optagelser, stemme-udskilning fra optagelser med flere kilder oven i hinanden og meget mere.

I modsætning til f.eks. DNS modulerne, hvis opgave er at fjerne så meget støj som muligt uden overhovedet at ændre det "rigtige" programmateriale, så er opgaven for Trinity Enhance at forøge taleforståeligheden maksimalt, også selvom det måske går ud over "æstetikken". Den sigter således direkte mod markedet for aflytnings- og overvågningsopgaver, feks. hos en TV-station, der har lavet en reportage med skjult kamera - eller blot er løbet efter kilden, medens han råber eller mumler sine svar.

Arbejder I indenfor dette område, så kontakt os, så vi kan give jer mere information og/eller demo af Cedar Audio Trinity.

 

 

Produktside om Cedar Audio

 

 

Se Cedar Audio hos Interstage på ProAV Expo stand 22

Oktober 2021