IBC  logo Se det på IBC 2019:

Ny Zaxcom Nova
alt-i-én location multitrack optager

 

Zaxcom integrerer alle funktioner

Zaxcom logo

Zaxcom har lige siden midten af 90'erne, hvor de introducerede verdens første transportable multispors harddisk optager Deva, været førende indenfor digitalisering af de forskellige funktioner i location audio udstyr.
De var først med digital film-lyd mikser, de var først med rigtig digitale trådløse links, og frem for alt var de først med integration alle de mange funktioner. For eksempel giver deres trådløse ZaxNet ikke alene mulighed for at overføre tidskode og returlyd, det indeholder også styring af de trådløse sendere, så man direkte fra mikseren kan regulere gainen i forforstærkeren ude i selve senderen. Og sendernes indbyggede backup optager (naturligvis med kvalitetslyd, der kan bruges i produktionen) låser automatisk op til tidskoden fra multisporsoptageren, såsnart de tændes.

 

Nova location optager med indbyggede
Digital Wireless modtagere og TC+IFB netværk

Zaxcom Nova

På IBC viser de for første gang i Europa den nye Nova optager, som er nyeste skud på Deva-stammen.
Den har 12 spor at optage på, der frit kan anvendes som rå/direct spor eller til mix-busser.
Der er 4 højkvalitets mikrofon indgange via XLR stik, 2 balancerede analog linieindgange og 2 AES (4 kanaler) indgange, der naturligvis kan anvendes til AES42 digital mikrofoner.

Nova har 6 mix/udgangsbusser, der kan anvendes analog eller digitalt.
Og den har naturligvis ZaxNet til distribution af tidskode og direkte styring af Zaxcom trådløse sendere, så man regulerer forforstærkeren helt ude i senderen in stedet for bare at skrue op og ned for indgangen på mikseren. Og spor-navnene på optageren overføres naturligvis også til backup optageren i senderen, så alt passer sammen, hvis det senere skal bruges i post'en. Eller hvis man ønsker det omvendt, kan senderens navn automatisk overføres til optagerens spor-metadata, når en modtager routes til et ISO-spor.
Der er fem drejefadere, der er organiseret i 4 lag, så man hurtigt kan skifte mellem f.eks. sendernes preamp, mikserens input gain, miksbus send osv.
Indbyggede Digital Wireless modtagere. Men det helt nye er, at den kan have en eller to QRX-212 modtagermoduler i sig - der begge kan håndtere to kanaler, altså fire sendere. Der oven i købet hver især kan være mono eller stereo!
Så 12 spors optager, tidskode og returlyd nedværk, digitale trådløse modtagere for op til fire kanaler mono eller stereo med fuld remote betjening, automastisk scanning og indstilling af frekvenser på både sendere og modtagere osv. osv. - alt sammen i én kompakt enhed med ét strømstik og ingen brug for mellemkabler eller andet.

 

Zaxcom Digital Wireless - med markedets bedste "ikke-trådløse trådløse lyd", nu også i stereo

Zaxcom ZMT-3 Digital Wireless sender

ZMT-3 senderen er ekstremt lille og vejer bare 68g inkl. batteri. Alligevel har den indbygget optager, tidskode generator, krypteret audio og masser af unikke funktioner. Og den indbyggede NeverClip giver et dynamikområde på ca. 125dB - hele vejen igennem systemet.
Og Zaxcom Digital Wireless lyder IKKE som et trådløst anlæg. Man kan faktisk ikke høre forskel på en kablet mikrofon og en Zaxcom overførsel.
ZMT-serien fås også i versioner med 48VPhantom Power til boom mics, som plug-on med XLR stik til f.eks. interview-mikrofoner, og integreret med håndmikrofon med udskifteligt hoved.
Den helt nye ZMT-3X har to MicroDot stik og kan dermed anvendes som stereo sender med to mikrofoner, hvor det er nødvendigt - f.eks. til stereo ambience, komplekse mikrofonplaceringer i tøj og paryk osv.
Og alle Zaxcom Digital Wireless modtagere er naturligvis forberedt for at modtage stereo signaler, så der skal ikke anvendes specielle enheder til det.

  Og hele resten af programmet

 

Salgsdirektør Coleen Goodsir er på deres IBC stand og har naturligvis også resten af det store sortiment med, herunder Nomad, Mix-12 location mikser brugerflade, trådløse sendere og mikrofoner og meget mere med.

 

 

Zaxcom på IBC, stand 12.E33 (sammen med Ambient)

September 2019