IBC  logo Se det på IBC 2019:

Sonifex fejrer 50 års jubilæum
med mange nye
Dante netværks enheder

 

Sonifex AVN

- en støt voksende Audio over IP serie

Sonifex 50 års jubilæum

I år er det 50 år siden, at Sonifex åbnede. Vi har "kun" været med i lidt over 33 år. Faktisk blev Sonifex vores første agentur, da vi mødte dem på APRS udstillingen i 1986 og indgik aftale om ene-import af deres broadcast cartridge maskiner, der lynhurtigt blev branchestandarden på alle danske radiostationer - fra DR til de mindste lokalradioer.
I alle deres 50 år har Sonifex været banebrydende indenfor en lang række produkter. Efter deres cartmaskiner kom højkvalitets telefonhybrider og derefter broadcast miksere. Vi var også først med digitale jinglemaskiner og harddisk systemer fra dem, og deres kæmpe serie af analog og senere digitale RedBox interface enheder har siden lanceringen været anvendt overalt i studie, broadcast og live branchen, og der kommer hele tiden nye enheder til.
Sonifex har også været med fra starten af Audio over IP udviklingen. De har været i RAVENNA producent gruppen siden 2012, og deres AVN (Audio/Video/Network) serie produkter begynder nu at være tilgængelig i flere kategorier, og Sonifex er nu i fuld gang med Dante netværks-enheder.
For mere teknisk beskrivelse af Ravenna, Dante og AES67 protokollerne, se www.ravenna-network.com og www.audinate.com/node/128

 

Kompakte og alsidige kommentator boxe
med Dante AoIP interfacer gammelt og nyt udstyr

Dante logo

 

Sonifex AVN-CU2

Sonifex nye kommentator enheder er allerede i brug hos mange broadcastere, og på IBC vises både den kompakte 2-kanals og den nye 4-kanals enhed:
AVN-CU2 er en lille og handy, men med et væld af faciliteter:
* Tilslutning af hhv. 2 hovedtelefoner og mic/linie indgange
* Analog og digital audio ind/udgange fuldt konfigurerbare
* 16 samtidige streams og 16 audio ind/ud kanaler via Dante
* Tydeligt farve display med metre og styring af op til 24 audio kilder
* 6 tryk/juster knapper til nem styring af ind/ud niveau og panorering
* Hoste, ON AIR, talkback, og et væld af programmerbare funktioner
* 12 tryk knapper, der ligeledes er fuldt konfigurerbare
* Redundante netværks PoE RJ45 og SFP (optisk) 1Gb tilslutninger
* 10 GPIO fuldt konfigurerbare kontakter

AVN-CU4 er en lidt større enhed med tilslutning for 4 kommentator/eksterne indgange, og stort set "double up" på det hele.
Kommentator boxene kan både overvåges og betjenes via den indbyggede web GUI, og man oven i købet lave front-panel lock-out for sikring i ekstreme situationer (a.k.a. journalist-sikring).
Enhederne kan strømfødes via PoE eller fra standard 4-pin XLR 12V indgang, og er lavet i robuste kabinetter, ligesom de kendte analoge Sonifex CM-CU kommentator enheder - men naturligvis meget mindre og lette.

 

Stort set hvad som helst ind og ud af
Dante netværket med mini PoE enheder

Sonifex DIO01

Sonifex DIO serie

Sonifex har også en helt ny serie af kompakte ind- og udgangs enheder til Dante netværket. Alle fødes af Power over Ethernet, og skal således ikke have nogen anden tilslutning end til netværket - og så det signal, man ønsker ind eller ud.
Og eftersom enhederne konfigureres fra netværkets standard Dante Domain Manager, så er det ren lokalt plug-and-play for de kompakte og robuste aluminiums boxe, der alle er monteret med robuste Neutrik stik, også til netværket - fuldstændigt, som man forventer af Sonifex.
Og de anvender naturligvis de bedste komponenter, herunder converters, der sikrer over 120dB dynamikområde.
Serien indeholder foreløbig 9 forskellige enheder, så man kan komme ind og ud med stort set hvad som helst - oven i købet også consumer formater:
DIO01 Dante til analog XLR stereo udgang
DIO02 Analog XLR stereo indgang til Dante
DIO03 Dante til hovedtelefon udgang med volumen kontrol
DIO04 Dante til analog phono stereo udgang
DIO05 Dante til analog terminalblock stereo ind- og udgang
DIO06 Dante til AES3 XLR stereo ind- og udgang
DIO07 Dante til AES3 BMC stereo ind- og udgang
DIO08 Dante til AES3 terminalblock stereo ind- og udgang
DIO09 Mikrofon indgang til Dante
Så helt som forventet fra Sonifex er det geniale no-nonsense enheder i højeste kvalitet, både mekanisk og lydteknisk. Se hele serien på IBC standen.

  Flere kanaler ind og ud af netværket

 

Sonifex AVN-AIO8 front

 

Sonifex AVN-AIO8 bagside

 

Sonifex AVN-AIO8 analog til Danten netværks interface

Ofte har man også brug for bare at komme ind eller ud af netværket med et større antal lokale analog kanaler. Her byder Sonifex også på flere enheder:
AVN-AIO4 har 4 analog line ind- og udgange via XLR
AVN-AIO8 har 8 analog line ind- og udgang via XLR
AVN-AO16 har 16 analog line udgange via XLR

De er alle i no-nonsense 19" 1U kabinetter og ligeledes med POE stømfødning og konfiguration fra Dante Domain Manager softwaren.

 

AVN-PXH12 netværks og lokal

rack monitor/mixer med 2x12 stereo kilder

 

Sonifex AVN-PHX12 front

 

 

Sonifex AVN-PHX12 front

 

Sonifex AVN-PXH12 rack monitor/mixer til AoIP

Med Audio over IP netværk åbner der sig rigtig mange muligheder, og selv de mindste studier, OB vogne, PA anlæg og AV installationer vil meget hurtigt få virkelig mange kanaler, der farer gennem systemet.
Det er til at overskue, hvis man sidder ved mikserpulten eller andre store knudepunkter, men der er ofte behov for at få et "hørbart overblik" og måske hente en kilde eller to ind eller ud af systemet.
AVN-PXH12 er en genial 19" 1U rack monitor/mikser, der kan sættes op med 12 stereo eller mono kilder (i to lag, så ialt 24), som man kan solo-lytte på, eller lytte på et brugerjusterbart mix af de 12 kilder.

Hver kanalknap har desuden farve-display af kildens niveau, så man nemt kan se, om der pludselig er aktivitet på en kilde.
Der er også fire stereo indgange lokalt på enheden: en på fronten og tre bag bagsiden, heraf en med balanceret XLR stik.

Enheden har både indbygget højttaler og hovedtelefon stik (både 1/4" og minijack), ligesom den har 3 balancerede XLR udgange, der hver kan assignes som L, R, L+R monitor mix - eller en hvilken som helst kilde fra netværket.

  Talkback systemer, medhørs distribution,
Master Clock og meget meget mere

 

Sonifex AVN talkback system blok diagram

Sonifex AVN serien har også flere specialsystemer, heriblandt et meget overskueligt og nemt anvendeligt talkback system. AVN-TB serien er naturligvis ikke et gigantisk system til håndtering af hundredevis af studier og positioner, men ideelt til mindre TV-studier, teatre og andre brugere, der ønsker en stor fleksibilitet i opsætning og konfiguration, men meget nem og logisk installation og frem for alt brugervenlighed.
Alle enhederne har både VoiP og 4-wire analog tilslutning, og kan således integreres med eksisterende systemer på både ældre analog og ny digitale platforme.
Al lyd er 48kHz lineær lyd, og således i broadcast kvalitet.

Se hele serien på IBC standen eller kontakt os for mere information.

 

 

Sonifex nyheder på IBC brochure

 

 

Sonifex på IBC, stand 8.E61

September 2019