IBC  logo Se det på IBC 2019:

Ny Cedar DNS-8D med Dante netværk
og verdens bedste live støjreduktion

 

Cedar DNS: Dialogue Noise Suppressor

Cedar logo

Cedar DNS software og hardware til real time rensning af tale er det absolut førende på markedet. Og ikke uden grund. Intet andet kan rense dialog så godt, så nemt, og uden nogen som helst ulemper elelr bieffekter - oven i købet helt automatisk uden

Og hardware enhederne har ingen (tekniske målelig til mindre end 0,2 millisekunder!) delay fra indgang til udgang. Så de kan kobles ind overalt live uden nogen som helst sync problemer.
På IBC viser Cedar for første gang en helt ny version af deres DNS-8:

 

Cedar DNS-8D med Dante netværk plus
udvidede algoritmer og betjening

 

Cedar DNS-8D front

Cedar DNS-8D bagside

 

Dante logo

DNS-8D står for Dante. For enheden med 8 kanaler har nu både AES/EBU digital ind/udgange (via D-sub multistik) og Dante netværksforbindelse, naturligvis med understøttelse af Dante's redundans.
Men DNS-8D giver ikke bare avanceret AoIP tilkobling, den har også en nyskrevet algoritme, der kombinerer den kendte DNS-8 og DNS-2, samt en udvidet betjeningsmulighed, både på selve enheden og via netværks-forbundet browser - naturligvis både med den fantastisk automatiske funktion, men også med udvidet manuel styring af parametrene.
Den nye enhed har ligesom den gamle både lysnet tilslutning og indgang for ekstern 12V DC for redundans eller opkobling i biler og OB vogne.
Kort og godt den perfekte enhed til både broadcast og live sound.
DNS-8 demo enheder på tilbud Den "almindelige" DNS-8 er dog stadig "fuldt gangbar", og vi har et par demo enheder, som vi sælger ud til en meget rimelig pris. Hvis I er interesseret, så kontakt os for en snak.

 

Cedar DNS-2 kan tilsluttes overalt og
passer ind i tasken, under talerstolen osv.

Cedar DNS-2

DNS-2 er en kompakt 2-kanals enhed med både mikrofon, linie og digital tilslutning, og er dermed lige velegnet til små PA- og installations-opgaver som broadcast reportage. Den har naturligvis også automatisk algoritmetilpasning, men man kan her manuelt vælge hvor meget støj der skal fjernes. Så har man f.eks. en udendørs reportage med trafik i baggrunden, kan man justere den lige præcis, så man forbedrer taleforståelsen nok, men stadig bibeholder atmosfærelyden, så forhold mellem billede og lyd ikke virker forkert.
Og anvender man kun én indgang (f.eks. en reportagemikrofon), kan man føde den ene udgang med original lyd og den anden med renset lyd, så uanset om man sender live hjem til stationen eller optager på kamera, så har man efterfølgende valget mellem original og processeret lyd.

  Og masser af software muligheder, både
plug-in og stand alone

Cedar Studio plug-in suite

Cedar Studio er en suite af AAX, VST2, VST3 og AU plug-ins (samt en standalone version af Retouch modulet) til Windows 7 og frem samt OS X 10.9 og nyere.

Cedar Studio 8 består af en række avancerede processor/moduler, der hver for sig er uovertrufne på sit felt.
Studio DNS er den mest berømte, og består af både DNS-One og DNS-Two.

Studio Restore pakken, der består af 8 forskellige moduler, herunder Declick, Decrackle, Dethump, Debuzz, Declip, Auto Dehissing og en Adaptive Limiter.
Retouch er den ultimative tryllestav til lyd og efterlignet af mange andre producenter - men aldrig overgået.
Kom og se alle modulerne på IBC eller kontakt os få eventuelt en Cedar Studio til test.

 

Nu også super brugervenlig overvågnings-rens
som plug-in til AAX, VST og AU

Trinity Enhance interface

Cedar har også en version af deres Trinity lydrens som plug-in til alle de samme formater som Cedar Studio. Så uanset, om man kører ProTools, Avid, Premiere Pro, Audition, Cubase, Nuendo, Logic Pro m.fl.

I modsætning til f.eks. DNS modulerne, hvis opgave er at fjerne så meget støj som muligt uden overhovedet at ændre det "rigtige" programmateriale, så er opgaven for Trinity Enhance at forøge taleforståeligheden maksimalt, også selvom det måske går ud over "æstetikken". Den sigter således direkte mod markedet for aflytnings- og overvågningsopgaver, feks. hos en TV-station, der har lavet en reportage med skjult kamera - eller blot er løbet efter kilden, medens han råber eller mumler sine svar

Trinity Enhance er ekstremt nem at anvende, og man behøver hverken have forstand eller interesse for lyd for at kunne anvende den. Alt er naturligvis real time, så man kan høre præcis, hvad man gør hele tiden, og der er fire simple kontroller, man kan regulere på:

Motor fjerner kontinuerlig støj som maskinrummel, motorstøj, netbrum, air conditioner, blæsere osv.

  • Noise reducerer almindelig bredbåndsstøj
  • Background fremhæver baggrundslydene i forhold til de nærere, så man f.eks. kan bedre kan høre, hvad der tales om i baggrunden.
  • Speech fremhæver tale i forhold til andre typer lyd.
    Så lynhurtig og nem rensning af optagelser, hvor taleforståeligheden er i højsæde, selvom det måske går ud over "det kunstneriske indtryk".

 

 

Cedar Audio på IBC, stand 8.D98

September 2019