Så skal der fejres
"90 års fødselsdagen"

 

Fra Georg Neumann & Co til Microtech Gefell:
90 års fødselaren er i fineste form

Microtech Gefell 90

Microtech Gefell er den ægte vare - grundlagt i 1928 som Georg Neumann & Co. og producent af de allerstørste ikoner indenfor mikrofoner som Neumann CMV-serien, U47, U48 og M49.
Firmaets historie er utrolig: For der kom som bekendt en krig, en mur og et kommunistisk DDR, og alting blev forandret.
Men så blev muren væltet, og Microtech Gefell (der idag stadig har hjemme på "Georg Neumann Platz" i byen Gefell og ejes af familierne til to af de tre grundlæggere), kunne igen markere sig som producent af de ypperste mikrofoner i verden.
Og de fremstiller stadig den legendariske M7 kapsel på nøjagtig samme måde, som da den var grundstenen i de legendariske mikrofoner. Men de har også cementeret deres position med nye modeller, heriblandt den fantastiske M930, der er standarden i mange af de europæiske broadcasteres speakstudier, heribland DR og SR.

  Specielle 90 års jubilæumsmodeller
af flere af de mest populære mikrofoner

Så selvom den populære tyske nytårs-sketch har en senil dame som og eneste overlevende gæst til sit eget fødselsdagsselskab, så er denne tyske fødselar særdeles frisk og levende.
I anledningen af den runde fødselsdag laver den deres allermest populære mikrofoner i en special jubilæums-udgave med 90 års emblemet på:

M 300 serien. Den lille "cigar" mikrofon med den fantastisk store og klare lyd, der er konkurrenterne overlegne.

M 930 serien. Den behøver nok ingen forklaring - den har indtaget speak-, radio- og musikstudier, koncertsale osv. med storm på grund af sin ekstremt klare og musikalske lyd og sit kompakte kabinet. Fås både som enkelt mikrofoner og matchede stereo sæt med ORTF eller XY holder.

UM 92.1S/ M92.1S. Rørmikrofoner med hhv. variabel og fast karakteristik. Utrolig charmerende og musikalsk lyd uden at være anmassende.
CMV 563/ M7S. Den ultimative vintage mikrofon. Identisk med den legandariske "flaske" mikrofon med den ægte M7 kapsel, som kun Microtech laver. Flere andre firmaer hævder, at de også har en M7 i deres, men der er stor forskel på den originale kapsel, fremstillet af PVC - og efterligningerne, fremstillet af PE (også kaldt Mylar og Hostaphan). Og der er stor forskel i lyden - kun en ægte M7 kapsel lyder som en M7 kapsel.

 

 

 

Microtech Gefell kondensator mikrofoner

 

Microtech Gefell rør mikrofoner

 

Microtech Gefell tilbehør

 

 

Microtech Gefell på IBC, stand 8.D77

September 2018