Store nyheder og prisfald
fra verdensmesteren i lyd-rensning

 

Cedar Audio fastholder sin position
med nyheder på alle platforme

Cedar Audio logo

Cedar Audio har siden deres start for 30 år siden været ubestridt førende indenfor rensning af lyd. Oprindeligt startede det hele med et forskningsprojekt på Cambridge University. Herefter fulgte mange år med specialisering indenfor restaurering af musik- og tale-optagelser. Så kom hele masteringperioden (da der var penge i pladeindustrien), og senere kom film- og livebranchen til. Og parallelt har de så udviklet en lige så markant position indenfor rets-akustik eller Forensic Audio, som det også kaldes - det vil sige rensning af lyd fra overvågning, aflytning og alt sådan noget.
Og Cedar bliver ved at udvikle nye og spændende produkter, forbedre de eksisterende og gå nye veje. På IBC viser de flere nyheder:

 

Cedar Studio: Plug-ins i nye pakker med
mere indhold og billigere priser

Cedar Studio 8

Cedar Studio er en suite af AAX, VST2, VST3 og AU plug-ins (samt en standalone version af Retouch modulet) til Windows 7 og frem samt OS X 10.9 og nyere.

Cedar Studio 8 består af 11 avancerede processor/moduler, der hver for sig er uovertrufne på sit felt.
Mest berømt er DNS-One (Dialogue Noise Reduction),

DNS renser dialog bedre, hurtigere og uden bi-effekter end noget andet produkt. Som noget nyt fås DNS-Two også som plug-in, og disse to sælges nu samlet - vel at mærke billigere, end den tidligere DNS-One kostede alene.

Derudover fås Cedar Studio Restore pakken, der består af 8 forskellige moduler, herunder Declick, Decrackle, Dethump, Debuzz, Declip, Auto Dehissing og en Adaptive Limiter.
Og endelig den suveræne Retouch, der er den ultimative tryllestav til lyd og efterlignet af mange andre producenter - men aldrig overgået.
Ring eller mail om de nye priser og få eventuelt en Cedar Studio til test.

 

Cambridge PC systemet - den ultimative løsning
med både ny hardware og software

Cedar Cambrigde screen

 

Cedar Cambridge Silent Host

Cedar har netop frigivet Cambridge V12, som seneste version af flagskibet hedder. Det er både den tolvte version - men har også hestekræfter som en V12 motor.
Cambridge er PC baseret, og den nye version leveres nu med en kompakt og helt støjfri hardware, der også har indbygget de funktioner, som tidligere krævede det eksterne TAC 1U modul.

Systemet er et modulopbygget software kompleks, der kan skræddersys til arbejdsområder indenfor alle områder, uanset om det er retsakustik, restaurering af historiske optagelser, re-mastering, filmarbejde, store arkiveringsarbejder med mange brugere osv.

Og der er også nye software moduler til Cambridge systemet:

Unwrap er et modul, der renser den såkaldte "wrapping", der er en højest ubehagelig form for clipping forvrængning, der kan opstå på alle typer digitale audio optagere - fra de små håndholdte reporter enheder til store professionelle optagesystemer, og giver en meget grim og aggressiv forvrængning, der kan gøre optagelse helt ubrugelig.

Unwrap er en unik process, der kan redde sådanne optagelser og gendanne den oprindelige rene lyd til sin oprindelige klarhed.

Declickle 3 er et nye modul, der erstatter den tidligere Declickle med forbedret detektering og fjernelse af klik og knitren. Opgradering fra Declickle 2 stil 3 er gratis.

Prisfald. Ikke alene er Cambridge platformen blevet billigere på grund af den nye hardware, men en del af software modulerne er også gjort mere tilgængelige, så man nu kan få Cambridge systemer til lavere priser end tidligere.

  Real time hardware enheder til live:
Teater, konference, broadcast,

Cedar Audio DNS-2

Ikke bare broadcast branchen, men også teater, event og installationsbranchen har også taget Cedar til sig. For deres real time live hardware enheder løser problemer, som intet andet kan.

Og de er ægte real time og fuldautomatiske, så de kan indskydes i kæden hvor som helst uden at give sync problemer, pumpelyde og andre bi-effekter - heller ikke, når forholdene ændrer sig undervejs.

DNS-8 har 8 kanaler med AES/EBU tilslutning, og er dermed tænkt til studie, OB vogne, PA racks og installationsmarkedet. Den fjerner effektivt støj fra trafik, ventilation, vind og vejr, kameraer, lamper osv.

DNS-2 er en kompakt 2-kanals enhed med både mikrofon, linie og digital tilslutning, og er dermed lige velegnet til små PA- og installations-opgaver som broadcast reportage. Den har naturligvis også automatisk algoritmetilpasning, men man kan her manuelt vælge hvor meget støj der skal fjernes. Så har man f.eks. en udendørs reportage med trafik i baggrunden, kan man justere den lige præcis, så man forbedrer taleforståelsen nok, men stadig bibeholder atmosfærelyden, så forhold mellem billede og lyd ikke virker forkert.

  Specialsystemer til rensning af
overvågning, aflytning og "skjult kamera" optagelser

Cedar Trinity

Cedar Audio er også førende indenfor rets-akustik / Forensic Audio. Og hvor man med de "almindelige" audio produkter har opgaven af fjerne så meget støj som muligt UDEN at det på nogen måde går ud over lydkvaliteten, så har man her en anden definition, nemlig:
Gør det så tydeligt som muligt, selvom det måske ikke lyder helt så kønt. Med andre ord, så gælder det om at kunne høre, hvad der bliver sagt, også selvom det går ud over "æstetikken". Og det gælder jo uanset, om der er tale om en overvågningsopgave, eller det er en TV-station, der har lavet en reportage med skjult kamera - eller blot er løbet efter kilden, medens han råber eller mumler sine svar.

Trinity er en PC-baseret software løsning, der er så nemt at anvende, at man ikke tror det er muligt. Det vil sige, at man behøver ikke have nogen som helst interesse, forstand eller erfaring med lyd. Og man hører live, hvad man gør, så enhver kan sætte sig til den og få en markant forbedring ud af det.
Trinity systemet fås i forskellige udgaver, så man kan bruge den som stand alone til allerede optagede filer, som server med permanent optagelse af mange kanaler i uendelig tid og som satellit stationer, der både kan lytte på live kilder eller det, der allerede ligger på serveren.

SE-1 er en kompakt real time live enhed, beregnet på lytning/forbedring under overvågning, f.eks. i centrale kontrolrum, i biler osv. Den er ligeledes meget nem at anvende, og kan køre på 12V, så den kan anvendes overalt.

Cambridge systemet får også med bundles specielt tilpasset Forensic Audio. Kontakt os for yderligere informationer.

 

 

Cedar Audio på IBC, stand 8.D98

Januar 2018